Programa per a L'Atenció Integral de Persones amb Malalties Avançades


Accessible al següent enllaç

El Programa per a l’Atenció Integral de Persones amb Malalties Avançades es va iniciar l’any 2008, quan l’Obra Social de l Fundació Bancària ‘La Caixa’ va proposar impulsar l’Atenció Pal·liativa, especialment centrada en la millora de l’Atenció Psicosocial i Espiritual. A partir d’aquí, es va dissenyar un programa específic, consistent en la implementació d’Equips d’Atenció Psicosocial (EAPs) composats per psicòlegs i treballadors socials, els quals actuaven com a equips de suport per a l’atenció dels aspectes psicosocials i espirituals de persones amb malalties avançades i les seves famílies.

En aquest període de temps, el Programa ha implementat 44 EAPs a l’Estat Espanyol, 10 a Portugal, 5 a Mèxic, i 7 a Hong Kong, amb la participació de més de 250 professionals. Així mateix, aquests EAPs han donat suport a més de 130 hospitals i 130 equips comunitaris, atenent, a l’Estat Espanyol, a més de 180.000 pacients i 230.000 familiars.

Els resultats del Programa han estat avaluats a partir de metodologia quantitativa i qualitativa, estudiant-ne l’efectivitat, l’eficàcia, l’eficiència i l’impacte i satisfacció en pacients, familiars i equips receptors. A més a més, des del Programa s’han creat manuals específics, s’han dissenyat i avaluat instruments d’avaluació de necessitats pal·liatives, i ha estat reconegut formalment com a Programa d’Excel·lència per la Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell d’Europa.

Recentment, el Programa ha ampliat les seves accions, desenvolupant, en sí mateix un Programa per a l’Atenció i Acompanyament de Persones amb Malalties Avançades i Soledat, una Escola de Cuidadors i un Programa de Voluntariat. Així mateix, s’ha impulsat, també, la creació d’Equips específics per a l’Atenció Pal·liativa Pediàtrica i per a l’Atenció amb Persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), en un esforç per a identificar àrees de necessitats especials.

La funció de la Direcció Científica de l’Observatori Qualy / Càtedra de Cures Pal·liatives UVic-UCC/ICO en el Programa ha estat la de disseny, suport a la implementació, i avaluació dels resultats.


La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació