Inici

Instruments d'avaluació i millora de la qualitat assistencial

AFEGIR AL CISTELL 380 €
380
Descripció

Hi ha diferents models organitzatius de l'atenció pal·liativa, des de la generalista a tots els serveis fins a l'especialitzada de diversos nivells de complexitat, o específica per a tipologies de pacients i adaptada a diferents settings.
La prevalença de persones amb malalties avançades i necessitats pal·liatives és de l'1.5% de la població, del 35-45% a hospitals d'aguts, del 50-70% a residències, i de 20 a cada quota d'atenció primària.
Aquestes dades justifiquen la consideració de les necessitats d'atenció pal·liativa com un fet sistèmic, que afecta tots els serveis de salut i socials, i que requereix mesures en tots ells.
En aquest mòdul es descriuran i compartiran models d'atenció pal·liativa generalista a hospitals, residències, atenció primària i territoris.


Destinataris
Metges, metgesses, infermers/es els serveis de cures pal·liatives i serveis amb àmplies prevalences de persones amb malalties avançades: medicina familiar, medicina interna, geriatria, dolor, pneumologia, cardiologia, nefrologia i altres especialitats.
Calendari
Dates: 26, 27, 28 i 29 d'abril de 2023
Horari
Horaris: dimecres 26 de 15.30 a 20h; dijous 27 de 15.30 a 20.30h; divendres 28 de 15.30 a 19.30h i dissabte 29 de 9 a 13.30h.
Durada: 75 hores / 3 ECTS
Equip acadèmic
Coordinació
Rosa M. Montoliu Valls
Xavier Gómez Batiste-Alentorn
Programa
És una activitat que forma part de l'ensenyament del Máster en Atenció Pal·liativa a Persones amb Malalties Avançades títol propi de la UVic.

S'abordaran els diferents models d'organització de l'atenció pal·liativa a hospitals, residències, atenció primària i territoris amb descripció i discussió d'experiències i participació amb casos dels assistents.
- Models de l'tenció pal·liativa
- Atenció pal·liativa a hospitals
- Atenció pal·liativa en residències
- Atenció pal·liativa a la comunitat i territoris
- Visió transversal de l'organització de l'atenció pal·liativa. Transicions entre recursos.
- Com s'aborda l'atenció pal·liativa a diferents països. Reptes, similituds i disparitats entre Espanya i països d'Amèrica Llatina. 
Metodologia

En línea amb sessions síncrones.. Accés a la conferència  sobre “Aspectes generals de l'atenció pal·liativa”, sessió i debat participatiu per compartir experiències entre els assistents, i assistència a 3 webinars:: 

  • Atenció pal·liativa en hospitals 
  • Atenció pal·liativa en residències 
  • Atenció pal·liativa en la comunitat i el territori
Acreditació
Certificat d'aprofitament. Cal assistir al 80% de les sessions i superació d'una avaluació
Idioma del curs
Es Espanyol
Tipus de formació
O Online
Estic interessat
La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació