Inici

Identificació de les necessitats pal·liatives per a la millora de l’atenció integral i integrada en persones amb cronicitat avançada

Gratuït
Descripció
El programa NECPAL és l'aplicació pràctica integral i integrada de les cures pal·liatives a persones amb tota mena de cronicitat avançada, des d'una perspectiva comunitària i poblacional. Aquest canvi de perspectiva respon al que s'ha descrit com la transició conceptual de les cures pal·liatives en el s.XXI.

El programa es va iniciar el 2010 i, al llarg de la seva trajectòria, ha inclòs una àmplia varietat d'activitats, incloent la generació de coneixements, recerca i avaluació de les activitats; la difusió d'aquest coneixement a través del disseny de polítiques, educació i formació; i la implementació de les accions per a millorar la qualitat de l'atenció a les organitzacions. Les persones a les quals va dirigit el programa són aquelles que presenten algun tipus de cronicitat avançada, especialment amb alta fragilitat, multimorbiditat, demència en edat avançada, i tot tipus de fallades orgàniques.
Objectius
Les àrees objectiu del programa es detallen de la següent manera:
  1. Disseny i validació de l'eina NECPAL CCOMS-ICO.
  2. Epidemiologia (prevalença de persones amb cronicitat avançada i necessitat d'atenció pal·liativa).
  3. Problemes clínics (característiques, necessitats i efectivitat de les intervencions).
  4. Problemes ètics i reptes de la identificació precoç.
  5. Model d'atenció centrada en la persona i d'atenció integral a pacients i famílies.
  6. Model d'atenció integrada en les organitzacions perquè s'adaptin a les noves concepcions, així com la seva inserció en les polítiques sanitàries públiques.

Els principals resultats del programa inclouen la identificació de més de 50.000 pacients com a persones amb necessitats d'atenció pal·liativa a Catalunya i la traducció de l'eina NECPAL a 10 idiomes diferents.
Metodologia
El tutorial de NECPAL sobre la identificació de les necessitats pal·liatives per a la millora de l’atenció integral i integrada en persones amb cronicitat avançada, està format per quatre mòduls principals. Cada un d'ells compta amb un video explicatiu i amb la respectiva presentació de diapositives. A més, el mòdul 1 i el 4, inclouen documentació detallada sobre el NECPAL 3.1 i el 4.0 respectivament.

Mòdul 1: Com identificar persones amb necessitats pal·liatives a serveis de salut i socials
Mòdul 2: Com atendre de manera integral a persones amb malalties cròniques avançades 
Mòdul 3: Com millorar la qualitat de l'atenció integral i integrada en serveis de salut social
Mòdul 4: De la identificació de persones amb necessitats pal·liatives a l'aproximació pronòstica

Un cop completada la visualització dels mòduls i de la documentació d'interès, es podrà accedir al qüestionari final. Si es supera el qüestionari, es tindrà accés a la descàrrega gratuïta de l'App NECPAL Pronòstic per a l'ús professional. 
Programa
  NECPAL
Idioma del curs
Es Espanyol
Tipus de formació
O Online
La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació