Blog

Inscriu-te als tallers gratuïts de l'Escola de Cuidadors per a persones cuidadores familiars i per a persones voluntàries

Publicat el 02/11/2022

L’Escola de Cuidadors és un espai de transmissió dels valors essencials de la cura, que posa a disposició dels cuidadors no professionals i voluntaris coneixements, tècniques i habilitats per acompanyar amb qualitat les persones que es troben en situació de malaltia avançada o final de vida.

Proposem cicles específics de tallers virtuals per a persones cuidadores informals (C) i persones voluntàries (V). Un mateix taller pot estar disponible per a tots dos perfils, però sempre amb un enfocament adaptat. S’acreditarà oficialment l’assistència a un mínim de 5 tallers

CUIDAR-SE PER CUIDAR (C) (V):
dedicat a potenciar dinàmiques d’autocura mitjançant tècniques d’expressió i autoconeixement emocional, atenció plena i interacció i suport grupal.

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL I BON TRACTE (C) (V):
s’ofereixen recursos i eines per facilitar la gestió emocional i afavorir l’afrontament dels cuidadors a partir dels valors i actituds del bon tracte.

CONFORT FÍSIC (C):
es treballen aspectes essencials de la cura física i es proporcionen orientació i directrius en àrees com la higiene, les alteracions de la mobilitat i del son, el risc de llagues i l’execució de transferències i canvis posturals.

RECURSOS COMUNITARIS (C):
orientat a oferir una perspectiva general dels diferents ajuts, serveis, recursos i prestacions disponibles per a persones cuidadores i els seus familiars.

PARLEM SOBRE DOL (C) (V):
es presenta el dol des d’una perspectiva d’elaboració activa, afavorint la comprensió del procés i facilitant l’expressió emocional.

VOLUNTARIAT EN CURES PAL·LIATIVES I MALALTIES AVANÇADES (V):
es proposa una introducció als aspectes essencials de l’acció voluntària en aquests àmbits.

PERSONA I DEMÈNCIA (C) (V):
per conèixer el curs de la malaltia i disposar de consells per a una gestió més saludable del procés en aquesta mena de malalties.

DIETÈTICA I NUTRICIÓ (C):
enfocat a potenciar estratègies d’adaptació de la dieta a les diferents patologies.

IOGA (C) (V):
per iniciar-se en aquesta disciplina tan benefi ciosa per a la salut, amb un enfocament centrat en les tècniques de respiració.

INSPIRAR-SE PER CUIDAR (C) (V):
espai d’expressió emocional per potenciar la creativitat pròpia com un recurs personal en un entorn d’ajuda mútua a través de la disciplina de l’artteràpia.

INSCRIPCIÓ

Més informació a:  info@escueladecuidadores.lacaixa.org

 

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació