Blog

Curs Atenció integral i integrada de persones al sector residencial en context de crisi [5ª edició]

Publicat el 10/11/2022

La situació generada per l’evolució de la pandèmia pel coronavirus SARS-CoV-2 i la malaltia que desencadena en les persones, la covid-19, ha afectat d’una manera molt intensa els centres residencials, i de manera especial les persones que hi viuen. La pandèmia ha comportat una estratègia d’intervenció d’alta intensitat assistencial centrada en les necessitats i adreçada a les persones que viuen als centres residencials, atesa les seves circumstàncies d’especial vulnerabilitat i fragilitat. Per tal de millorar les competències professionals i directives del sector residencial per respondre a situacions de crisis, la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en col·laboració amb el Departament de Salut ha posat en marxa la 5ª edició del ‘Curs per a l’atenció integral i integrada de persones al sector residencial en context de crisi’.

Partint de la situació viscuda amb la covid-19, la intenció és que el curs sigui d’utilitat per a tot tipus de situacions, amb una perspectiva sistèmica i de futur. L’objectiu d’aquest curs se centra a millorar les competències professionals i directives per a respondre a situacions de crisis, partint de la situació viscuda amb covid-19, però amb utilitat per a tot tipus de situacions, amb una perspectiva sistèmica i de futur.

Un curs per millorar competències

El ‘Curs per a l’atenció integral i integrada de persones al sector residencial en context de crisi’ consisteix en 19 sessions audiovisuals, que descriuen les necessitats d’atenció i les accions per atendre-les, i les necessitats de les persones amb malalties avançades, tant des del punt de vista sanitari com del psicosocial i existencial. A l’inici de les sessions, en les quals també participen professionals de l’atenció primària, es donen recomanacions per a situacions diverses com la presa de decisions, la cura de l’equip, o els aspectes de gestió. El curs es complementa amb sessions virtuals de suport.

El curs s’inscriu en un conjunt d’activitats de recerca, suport psicosocial i formació al sector residencial. Aquesta activitat formativa pretén donar resposta a un dels factors que ha generat més impacte en els professionals i les organitzacions en la pandèmia, que és la necessitat de millorar les competències dels professionals assistencials i dels equips responsables en l’atenció de persones residents. D’una manera especial aquesta necessitat es fa evident en situacions de crisi com les que estem vivint, però alhora han de capacitar per donar resposta a tot tipus de situacions complexes.

La primera edició del curs va començar el 14 de juny de 2021 i va comptar amb la participació de 100 centres residencial. Des de llavors, s'han realitzat un total de 4 edicions, amb 100 inscrits a cadascuna. La previsió és que cada edició del curs tingui una durada de sis mesos per facilitar l’organització interna de cada centre, ja que la formació i el suport dels professionals és una de les millors eines que es poden donar per respondre a aquesta crisi i millorar la qualitat d’atenció a les persones i la cura dels professionals, reconeixent el compromís d’aquests últims i de les organitzacions en la resposta a la pandèmia.

Les residències que hi estiguin interessades han de seleccionar una persona del centre per inscriure's, que després transmetrà els coneixements als altres professionals.

Inscripcions AQUÍ: fins el 21 de novembre.

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació