Programa NECPAL: Identificació de les necessitats pal·liatives per a la millora de l’atenció integral i integrada en persones amb cronicitat avançada

El programa NECPAL és l’aplicació pràctica integral i integrada de les cures pal·liatives a persones amb tot tipus de cronicitat avançada, des d’una perspectiva comunitària i poblacional. Aquest canvi de perspectiva respon al que s’ha descrit com la transició conceptual de les cures pal·liatives al s.XXI.

El Programa es va iniciar l’any 2010 i, al llarg de la seva trajectòria, ha inclòs una àmplia varietat d’activitats, incloent la generació de coneixements, recerca i avaluació de les activitats; la difusió d’aquest coneixement a través del disseny de polítiques, educació i formació; i la implementació de les accions per millorar la qualitat de l’atenció a les organitzacions. Les persones a qui va dirigit el programa són aquelles que presenten algun tipus de cronicitat avançada, especialment amb alta fragilitat, multi-morbiditat, demència en edat avançada, i tot tipus de fallides orgàniques. Les àrees objectiu del Programa es detallen de la següent manera:

  • 1 Disseny i validació de l’eina NECPAL CCOMS-ICO.
  • 2 Epidemiologia (prevalença de persones amb cronicitat avançada i necessitat d’atenció pal·liativa).
  • 3 Problemes clínics (característiques, necessitats i efectivitat de les intervencions).
  • 4 Problemes ètics i reptes de la identificació precoç.
  • 5 Model d’atenció centrada en la persona i d’atenció integral a pacients i famílies.
  • 6 Model d’atenció integrada a les organitzacions per tal que s’adaptin a les noves concepcions, així com la seva inserció a les polítiques sanitàries públiques.

Els principals resultats del Programa inclouen la identificació de més de 50.000 pacients com a persones amb necessitats d’atenció pal·liativa a Catalunya i la traducció de l’eina NECPAL en 10 idiomes diferents.

Formacions

Tutorials

Consultoria

A partir de la nostra trajectòria, hem constatat que donar suport a les organitzacions per a dissenyar, implementar i avaluar els seus projectes ens permet fer un salt endavant en el desenvolupament de l’atenció pal·liativa arreu. Per aquest motiu, ens oferim a ajudar-te en el teu projecte, esdevenint un dels teus consultors de referència.

Recerca

La constant avaluació i innovació de l’atenció integral i integrada en persones al final de la vida s’aconsegueix a partir de la recerca científica. Així doncs, en aquest espai podràs consultar l’evidència que hem generat i que generem any rere any, amb l’objectiu de millorar i avançar en el nostre projecte.

La teva subscripció al butlletí s'ha realitzat correctament.
T'has donat de baixa de la subscripció correctament.
La teva sol·licitud s'ha tramitat correctament. En breu rebràs un missatge de correu electrònic amb instruccions per completar la subscripció.

Partners

Espònsors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació